De FUN methode

De F van FUN

De F staat voor FUN, hoe breng je plezier weer terug in je relatie? Plezier komt als er verbinding is tussen partners. Andersom kan plezier maken ook verbinding herstellen. Wat voor een stel plezier is, kan verschillen. Het gaat erom dat het activiteiten zijn waarbij je met elkaar omgaat.  De methode helpt om deze positieve activiteiten en handelingen op te nemen in jullie dagelijks leven.

De U van Understand

De U staat voor Understand, begrijpen. Begrijpen kunnen partners elkaar, wanneer ze naar elkaar luisteren. Luisteren kan een uitdaging zijn als er (heftige) emoties of meningen spelen. De methode omarmt deze emoties en meningen en maakt ze inzichtelijk. Een stel leert begrijpen in welk patroon ze terechtkomen en hoe ze dit kunnen ombuigen. Partners leren empathisch luisteren en écht aanwezig te zijn bij zichzelf en de ander. Ze ontwikkelen compassie voor zichzelf en de ander. Er wordt gewerkt aan de bereidheid tot vergeving en het vergeven van kwetsend gedrag uit het verleden. Deze transformatie brengt het stel in liefdevolle verbinding.

De N van Negotiate

Seks en intimiteit zijn het derde deel van FUN in de relatie. De methode verheldert hoe beiden het seksleven nu ervaren, wat de wensen zijn en wat er nodig is.  Ik help partners om het gesprek over intimiteit op een veilige manier te voeren. Oefeningen voor thuis maken de weg vrij naar plezier tussen de lakens (of elders).

De N staat voor Negotiate, onderhandelen. Het stel heeft de vaardigheden om te luisteren en iedere partner kan zijn/haar wensen uitdrukken. De volgende stap is om te leren onderhandelen op een win-win manier. Beide partners willen zich fijn voelen bij de uitkomst, en dat kan ook!